ASR gästar events under helgen och på måndag

ASR gästar events under helgen och på måndag

november 27, 2015 0 av ASR Webbredaktör

Afrosvenskarnas riksförbund gästar flera evenemang under helgen och på måndag. Här hittar ni platserna och tiderna för arrangemangen:

Lördag 28:e november kl 11.15-12.00

Faiid Ali-Nuur, projektledare för Afrofobi igår och idag (som drivs av Afrosvenskarna i Stockholm), deltar i ett panelsamtal på seminariet Mångfaldsfasaden. Seminariet äger rum på Socialistiskt Forum och kommer bland annat diskutera om mångfald mest är ett PR-ord och vad myndigheter menar med sina mångfaldsprojekt.

Lördag 28:e november kl 14-14.45

Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund, gästar rörelsen Black Coffee på deras seminarium Afrikansvensk organisering – nya och gamla strategier som också det äger rum på Socialistiskt Forum. Tillsammans med Victoria Kawesa (svart feminist), Lovette Jallow (Black Vogue), Justine Balagade (Black Coffee LGBTQ Committee) och Rashid Musa (svart antirasist) deltar Kitimbwa i ett panelsamtal om organisering inom det afrosvenska kollektivet.

Måndag 30:e november kl 10-16

Faiid Ali-Nuur, projektledare för Afrofobi igår och idag, är med i Historiska Museets panelsamtal om vilka berättelser och perspektiv som saknas i svensk historieskrivning. Arrangemanget vänder sig till gymnasieskolor.

 

Det finns alltså mycket att välja på för den som vill höra mer om de afrosvenska perspektiven. Så ta chansen och kom till eventen om du har möjlighet!