Samtal med Robbie Shilliam – Café Pan-Afrika & TRYCK

november 22, 2013 0 av ASR Webbredaktör

Föreningen Tryck och Café Pan-Afrika bjuder in till samtal med Robbie Shilliam. Missa inte denna möjlighet att få träffa Robbie Shilliam som är lektor på institutionen för Internationella relationer vid Queen Mary University of London. Robbie Shilliam har i sin forskning fokuserat kring förslavade afrikaners och deras ättlingars tankesystem, som han menar också ger filosofisk, politisk och etisk vägledning för samtiden.

Robbie Shilliam kommer under sitt samtal med oss att ge konkreta exempel på kulturella strategier som kan bidra till att stärka oss i vår dialog med det omgivande samhället. Det gäller exempelvis debatter, frågor om representation inom kulturinstitutioner, eller förhållningssätt till kreativitet. Vad gör vi när vi ställs inför “vit vägran” att förstå problemen med rasdiskriminering? Hur bemöter vi “vit vrede”?

Detta är också ett efterlängtat tillfälle för medlemmar från både Tryck och Afrosvenskarna och träffas och samtala kring strategier och erfarenheter. En länk till en kort dokumentär som heter Absent from the Academy och handlar om varför det är så försvinnande få svarta akademiker i England.

http://vimeo.com/76725812

Samtalsspråk: engelska
Entré: gratis
Samtalet startar kl 18.30 och pågår ca 2 timmar inkl. paus.
Adress: Afrosvenskarnas lokal på Bohusgatan 25. Närmaste T-bana Skanstull.

TRYCK är en politiskt obunden, ideell kulturförening bestående av svarta kulturarbetare till exempel: scenkonstnärer, dramatiker, bildkonstnärer, regissörer, filmare, fotografer, sångare, radioproducenter, kulturskribenter och humanioraforskare.