VÄX MED OSS

Vi tror på gemensamt lärande, dialog och diskussioner.

Vi tror att kunskapshöjning, diskussioner och engagemang är ett av de bästa sätten att lära sig mer om afrosvenskars situation, motverka rasism i Sverige och inte minst för afrosvenskar att själva kunna förändra sin situation.

Genom Cafe Pan-Africa håller vi öppna föreläsningar och vi har också ett mentorskapsprogram för ungdomar i AfroAkademin.

Välkommen!

VÄLKOMMEN PÅ VÅRA PLANERADE AKTIVITETER

Våra aktiviteter är främst för våra medlemmar. Men du som inte är medlem är välkommen att delta på våra öppna aktiviteter. Glöm inte att följa oss i sociala medier!

GILLA OSS!
FÖLJ OSS!
KOM, LYSSNA & DELTA!

Är du intresserad av att lyssna, diskutera och lära dig mer om Afrika, afrikansk kultur i Sverige och utanför Sverige? Då ska du bli medlem i Afrosvenskarna!

Afrosvenska Akademin

Vi ökar kunskapen om den egna historian, stärker identiteten och tron på sig själv och sin förmåga genom att fokuserar på de positiva förebilder som har funnits genom tiderna och som finns idag.

Det gör vi under den viktiga perioden när man är tonåring och ung vuxen. Afrosvenska Akademin är baserat i Stockholm och finansieras med medel från Arvsfonden.
Våra motton är:

Kunskap ger stolthet + Stolthet ger framtidstro + Framtidstro ger glädje

Afrosvenska akademin ger ett kunskapslyft och väcker samhällsengagemang och ett komplement till den svenska skolan och det svenska samhället där mycket som har med afrosvenskar och våra afrosvenska ungdomar att göra inte getts utrymme. Våra ungdomar går starkare ut i världen då de lämnar Afrosvenska akademin.

Är du morgondagens ledare?

Besök vårt Café Pan-Africa och delta i diskussioner och seminarier!

Café Pan-Africa är ett pan-afrikanskt samtalsforum med ett afrosvenskt perspektiv. Vi tar upp allt möjligt som berör oss afrosvenskar, allt från vår vardag och levnadsvillkor i Sverige till sådant som rör hela den afrikanska diasporan samt Afrika. 

Vi bjuder in aktivister, politiker, kulturarbetare m.fl. och diskuterar aktuella händelser samt vad vi kan göra för att skapa en förändring. Café Pan-Africa är för dig som vill knyta kontakter inom den afrosvenska gemenskapen, inspireras, ta del av kunskap eller delta i samtalet.

Har du ett förslag på ett ämne att ta upp genom Café Pan-Africa eller är du själv intresserad att medverka som föreläsare eller paneldeltagare för att nå ut till afrosvenskar med ditt budskap? Tipsa oss!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt